Monday, August 30, 2010

"Plaćenici"/"Expendables" YT kampanja

Sjajno izvedena viralna kampanja za film koji je nedavno doživeo premijeru i u našim bioskopima. Ovo je najbolja upotreba YouTube kanala još od promocije igre "Warioland".

Tuesday, August 24, 2010

Pozivamo vas da premlatite bilbord! :)


Koliko ste, zapravo, snažni?
Evo inovativnog načina komunikacije vitamina i suplemenata, koji su, naravno - važni za snagu. 
Udarite u bilbord - i on će vam već pokazati da li su vam vitamini i suplementi zaista i potrebni?

Wednesday, August 18, 2010

No milk? No teeth!...

U skladu sa najavom nestašice mleka, nećemo koristiti već izlizane Herman's Hermits, već se podsećamo jedne od najuspešnijih i najnagrađivanijih kampanja iz 1999. godine, koja i danas, 11 godina kasnije itekako "ima zube". 
Jednostavno, sjajno i drugačije.

Tuesday, August 17, 2010

Skittles

Evo dva svakako najiščašenija spota koji su ove godine osvojili srebrnog, odnosno bronzanog Kanskog Lava. I dalje pod sloganom "Taste the Rainbow", Skittles pomera granicu humora namenjenog svakako mlađim konzumentima:



Thursday, August 12, 2010

Airport Advertising

Letnja sezona puni aerodrome: putnici u dolascima i odlascima - jedni rešeni da se odmore od svega, samim tim i - oglasnih kampanja, drugi već odmorni, na kratko odviknuti od prijema poruka putem klasičnih oglasnih kanala. Kako svim tim putnicima skrenuti pažnju i preneti im poruku koju smatramo važnom?

Evo nekoliko primera:






Monday, August 9, 2010

Stay Drenched

Naravno, da iza ove tehnološke superiornosti ne stoji jasna, jednostavna ideja, ova kampanja ne bi bila zanimljiva za "Dobro i drugačije".

"Stay Drenched!" :)


Wednesday, August 4, 2010

"Granica nas spaja"

Nastao za potrebe prošlogodišnjeg KEF festivala (Kratke Elektronske Forme) koji je za temu imao prostor bivše Jugoslavije, ovaj spot je gotovo re-make čuvenog spota za Radensku, koja je svojevremeno "ujedinjavala" SFRJ. Bolja "nagrada" za jedan reklamni spot ne može postojati - nego da i 30 godina nakon emitovanje bude prepoznat kao simbol vremena, sada stavljen u drugačiji, novi kontekst.